Etappe 3: van Alboloduy naar Abla
14 november 2023 - Abla, Spanje
Dinsdag 14-11-23
Etappe 3: Alboloduy naar Abla (30,9 km)
Gisteravond naar het mooie kerkje op de berg gelopen.
Opeens steken er 2 Spaanse steenbokken het pad over. Wat een mooie verrassing.👍

Daarna maak ik nog een korte wandeling door dit alleraardigst dorpje.

Vanmorgen al vroeg uit de veren en stond om 7.00 uur voor de bar voor een ontbijt, maar die was nog gesloten. Daarom ben ik weer teruggegaan naar de Albergue en om 7.30 uur probeerde ik het opnieuw bij de bar maar die was nog steeds dicht. Weer een bewijs dat je de openingstijden op Google niet altijd kunt vertrouwen🙃.
Daarom maar besloten om op pad te gaan.
Via de droge rivierbedding loop ik richting de bergen.
Op een gegeven moment zie ik voor het eerst een klein waterstroompje in de rivierbedding.
Al vrij snel neem ik een wandelpad dat stijl omhoog gaat.
Om 9.00 uur pauzeer ik even en ontbijt dan: crackers met een stukje worst en water. Geniet dan van het mooie uitzicht dat ik heb.
Aangezien ik dan ook bereik heb, besluit ik om met het thuisfront te facetimen. Goed om de mensen op het thuisfront weer even te zien en te spreken, inclusief onze 2 jarige kleinzoon Liam die vandaag in Panningen is.
Daarna gaat het nog een stuk omhoog en bereik ik de vlakke top, waar ik een oude overdekte waterbuffer zie.
Vervolgens volgt de afdaling richting Nacimiento dat ik al in de verte zie liggen.
Het duurt dan echter nog ruim 1,5 uur alvorens ik dit dorpje bereik om 11.30 uur waar ik de lunch nuttig.

Na de lunch loop ik weer hoofdzakelijk door een droge rivierbedding dat wel wat saai is om te lopen. Zie ook regelmatig windmolens in de bergen.
Het is vandaag een lange tocht met in het begin uitdagende bergen. Als ik in Abla arriveer, ben ik moe en dorstig en drink dan in de eerste bar die ik zie een “cerveza” 🍺 die op zo’n moment dan ook bijzonder goed smaakt.
Om 16.00 uur kom ik aan bij de Albergue waar ik weer mijn dagelijkse dingen doe.

Goed om te lezen dat je het 2e deel van de VdlP hebt afgerond en dan met extreem heet weer. Gefeliciteerd hier mee.
Keep on walking.